Bah, een holle steel?!


‘Bah, een holle steel’ kopte het artikel over broccoli in het Financieele Dagblad van 3 mei dit jaar. In het FD uitgebreide aandacht voor de verbeteringen van deze groene, gewilde groente. Ik kan me herinneren uit mijn jeugd dat broccoli bij je avondeten nog een uitzondering was. En dat ik deze groente schoonmaakte. De stelen zijn tegenwoordig dicht, zonder luchtkamers erin of hoe je het wilt noemen, dus geen holle stelen meer. Ook hebben ze de stelen lang geknutseld, zodat deze makkelijker te oogsten is.

 

Smaakbeleving

Nu zeggen ze wel ‘Bah, een holle steel’, maar hoe zit het met de smaakbeleving van die voormalige holle steel? Is dat zo veel viezer, bitterder of moeten we domweg blij zijn met deze ontwikkelingen? Heel toevallig heb ik laatst nog een broccoli van de biologische boer gegeten, en heej, daar zat zowaar lucht in de steel. En de smaak? Ik vond het een verademing. Smaakte prima!

Wat vind jij van al deze ontwikkelingen? Is het goed of niet? Is het noodzakelijk of hoeft het volgens jou allemaal niet?

 

Auteur: Linda Graanoogst

Beeldmateriaal: FD van 03.05.2015

 

broccoli met een holle steel Nieuwsartikel in FD 'Bah, een holle steel' 03.05.2015

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *