hummus


Tintelende Smaakpapillen hummus

Als je eens wat anders wilt op je brood dan pindakaas, kaas of vlees, denk dan eens aan hummus. Het allerlekkerst is het om dit recept te maken van gedroogde kikkererwten. Week de kikkererwten een etmaal, verschoon het weekwater een paar keer, dat voorkomt gasvorming. Kook ze de volgende dag in ongeveer 2 uur gaar en laat ze afkoelen. Wil je het liever sneller aanpakken? Neem dan een blik of glazen pot kikkerwten (400 gram, uitlekgewicht 275 gram). Als je gare kikkererwten gebruikt, hoef je in het recept geen zout meer toe te voegen.

Voor 6 personen (of minder als je hummusmonsters in huis hebt):
300 g kikkererwten, 1 nacht geweekt en gaar gekookt

2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetl. yoghurt
2 eetl. citroensap
2 eetl. tahin
1 theel. gemalen komijn
1 theel. grijs zeezout
4 eetl. extra virgin olijfolie

Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze draaien tot een puree. Voeg al mixend de olijfolie in een straaltje toe. Mix het tot het een gladde puree is.

auteur: Cathelijne van den Bercken & Linda Graanoogst

fotograaf: Cathelijne van den Bercken

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *