Libelle


Libelle, mei 2015

De Libelle plaatste in maart 2015 een oproep via Facebook omdat het damesblad aandacht wilde schenken aan biologisch eten. Linda Graanoogst wilde wel graag meewerken aan dit artikel. “Biologisch eten is voor mij een vanzelfsprekende keuze; het is een combinatie van lekker, gezond en milieubewust bezig zijn. En als ik anderen kan uitnodigen om ook biologische producten uit te proberen, doe ik dat graag.”

Libelle publicatie over biologische producten , interview met Linda Graanoogst week 20 2015

 

Linda: “Biologische producten zijn puur, vol van smaak en gewoon erg lekker!”

Linda Graanoogst (42) is getrouwd met Etien (50) en moeder van Rosalie (8). Ze eet graag zo bewust, lokaal en biologisch mogelijk.

“Op zaterdagochtend fiets ik regelmatig samen met mijn dochter Rosalie naar de boerenmarkt in Almere. Alle producten die er worden verkocht, zijn verse streekproducten. Er staat bijvoorbeeld een biologische slager, een groenteboer, een kaasboer en een bakker die zijn eigen meel maakt. Rosalie vindt het prachtig en stelt veel vragen. ‘Mama, hoe wordt kaas eigenlijk gemaakt?’ vroeg ze laatst. ‘En yoghurt?’ Ik ben blij dat ze die vragen stelt en vind het belangrijk dat ze weet waar het voedsel dat we kopen in de supermarkt vandaan komt.”

Lekkerder en gezonder

“Ik geloof dat voeding voor een groot deel bepaalt hoe we ons voelen. Producten die lokaal en biologisch worden geproduceerd, zijn niet alleen voller van smaak, maar ook rijker aan voedingsstoffen. Eet ik biologisch, heb ik meer energie en zit ik lekkerder in mijn vel. Natuurlijk, want hoe minder we knutselen aan voedsel, hoe smaakvoller en gezonder het is. En dat is niet alleen goed voor ons eigen welzijn, maar ook beter voor de wereld waarin we leven.”

Een volle, zachte smaak

“Naast de producten die ik koop op de boerenmarkt, koop ik regelmatig biologische producten van Albert Heijn. Als ik bezoek heb, maak ik bijvoorbeeld cappuccino met geklopte, biologische volle melk. Rosalie is groot fan van de biologische volle yoghurt. De smaak is zacht en vol, en gewoon erg lekker. Ook de biologische groente en vleesvervangers eten we graag. De combinatie van lekker, gezond en milieubewust, maakt dat biologisch eten voor mij een vanzelfsprekende keuze is.”

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *