Maria Kookt! En hoe!


Cathelijne en ik waren op 16 mei bij een ‘pop up’-restaurant van Maria Kookt. Maria is Griekse van origine en meestal zijn haar gerechten dat ook. Dit keer bereidde zij echter een driegangenmenu, geïnspireerd door topkok Yotam Ottolenghi, een Israëlisch-Britse kok en auteur van vele kookboeken. Ottolenghi staat bekend om zijn vegetarische kookkunsten. Maria schotelde ons heerlijke gerechten voor:

CvdB8709_19781

De gegrilde auberginesoep met basilicum…

CvdB8735_19801

 

De soep werd in een glazen flesje op tafel gezet. Zo bleef deze lekker warm en kon je die zelf uitschenken in je bord. Slim idee als je lange tafels hebt te bedienen!

CvdB8719_19787

 

Van de hummus hebben we gesmuld, met Turks brood erbij. Wil je ons recept proeven? Lees het in ons andere blog ‘hummus‘.

 

CvdB8723_19790

 

De rode bietjesspread had een stevige, frisse bite. Erg smakelijk!

CvdB8739_19805

 

“Het smaakt lekkuuuuur, mama!”

 

CvdB8780_19841

CvdB8786_19846

 

Griesmeel associeer ik met ‘zwaar op de maag’ en ‘ouderwets’. Maar deze griesmeeltaart was goed te pruimen, dankzij het verfrissende rozenwater.

 

CvdB8802_19862

CvdB8805_19864

En het smaakte puur en eerlijk…

 

Auteur: Linda Graanoogst

Fotograaf: Cathelijne van den Bercken

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *