pesto Genovese


Naar een origineel en klassiek recept van een Italiaanse kennis van me die in de Italiaanse kustprovincie Ligurië woont, in het dorpje Carro. De pesto wordt in deze streek meestal gegeten in een flinke hoeveelheid door de spaghetti. En op tomatensalade met buffelmozzarella.

pesto

1 uitbundige bos basilicum
1 teentje knoflook (fijngehakt)
50 g pijnboompitten (geroosterd)
100 g Pecorino en Parmigiano (gemalen)
scheut slagroom
olijfolie
peper en zout

Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien, totdat alles goed gemengd maar nog wel in stukjes is. Voeg de olie in een straaltje toe. Niet te lang mixen, want dan wordt het te papperig.

Auteur en fotograaf: Cathelijne van den Bercken

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *