Santé


Santé, april 2010

De Santé vroeg aan Cathelijne van den Bercken of zij haar visie over voeding met de lezers wilde delen.

“Zwanger van mijn oudste, Laura, ben ik geïnterviewd voor Santé. In die tijd hadden we een grote moestuin van 125m2 waar we een groot deel van het jaar, van mei tot januari, volop van konden eten.”

SanteCvdBLR

Niks geen pakjes, zakjes en kant-en-klare toevoegingen

Cathelijne van den Bercken kookt zo veel mogelijk met groenten uit haar eigen moestuin:

“Voeding is voor mij iets heel basaals. het is brandstof voor mijn lichaam. Mijn kinderen groeien ervan. Reden genoeg om er steeds goed bij stil te staan wat ik op tafel zet. Tijdens mijn studententijd vond ik het een sport om met weinig geld lekker te koken. Op buitenlandse reizen ontdekte ik dat je met eenvoudige ingrediënten heerlijke gerechten kunt maken. Die ervaringen legden de basis voor hoe ik nu kook: simpel, gezond en puur. Ik maak alles vers, want ik wil weten wat ik eet. Pakjes zakjes en andere kant-en-klare toevoegingen, gebruik ik niet. Ze bevatten vaak ongezonde smaakversterkers en ik vind het veel creatiever om zelf iets te maken. Koken is voor mij onderdeel van een groter geheel: het samenzijn als gezin. Ik geniet van de voorbereidingen, het snijden en verwerken, en neem de rust om de tafel te dekken en uitgebreid met elkaar te eten. Sinds twee jaar verbouwen we onze eigen groenten en fruit in onze moestuin. Het is hard werken, maar we krijgen er veel voor terug. We eten volgens het seizoen en dat voelt logisch, natuurlijk en gezonder. Het kan betekenen dat we in een periode vaak dezelfde groenten eten, maar dat geeft niet. Eigen oogst, waarvoor je hard hebt gewerkt, gooi je niet weg.”

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *